I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

50 min.

180°C

Apverstas bananų pyragas

Pyrago tešla:
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
Į kitą dubenį sudėkite minkštą (kambario temperatūros) sviestą ir cukrų. Viską išplakite iki purumo. Tuomet įmuškite po vieną kiaušinį - po kiekvieno gerai išplakdami.
Į sviesto ir kiaušinių plakinį sudėkite pusę miltų mišinio ir supilkite pusę pieno. Viską gerai išplakite nedideliu greičiu. Tuomet sudėkite likusią dalį miltų, pieno ir įpilkite vanilės ekstrakto. Dar kartą gerai išplakite nedideliu greičiu. Svarbu, kad tešla taptų vientisa - kai ji tampa vientisa, iš karto nustokite plakti.

Bananų ir karamelės sluoksnis:
Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai į dvi dalis.
Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų, iš vanilės ankšties išimtas sėklytes. Keptuvę dėkite ant grotelių ir lėtai pamaišydami kaitinkite, kol masė ims burbuliuoti/užvirs.
Gautą karamelę supilkite į sviestu išteptą kepimo formą (karamelė gali staigiai atvėsti, bet tai nėra problema), tolygiai ją paskleiskite ant formos dugno, tuomet perpjauta puse žemyn, sudėkite bananų puseles. Ant viršaus sudėkite tešlą ir tolygiai ją paskleiskite.

Kepimas:
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, ant jų kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kepkite pyragą dviejų sistemų zonoje 45-50 min.
Iškepusį pyragą išimkite ir palikite 10 min atvėsti/pastovėti.
Uždėję serviravimo indą ant kepimo formos, išverskite pyragą.
Valgykite su ledais.

Skanaus.

 

 

Ingredientai

Pyrago tešlai:
175 g miltų
1½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono
115 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
2 didelių kiaušinių
125 ml pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto (jei neturite natūralaus - nenaudokite jokio dirbtinio kvapiklio, geriau jokio)

Bananų ir karamelės sluoksniui:
4 - 5 vidutinio dydžio bananų
55 g sviesto
110 g rudojo cukraus
1 vanilės ankšties