Plikyti pyragėliai
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, ant jų plokščią kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Pieną, vandenį ir sviestą sudedame į nedidelį prikaistuvį, pakaitiname iki užvirimo.
Puodą nukeliame, sudedame druską, cukrų, pamaišome.
Beriame miltus ir energingai darbuojamės silikonine mentele, kol tešla atšoks nuo indo sienelių. Galima naudoti ir rankinį plaktuvą.
Dedame atgal prikaistuvį su tešla ant kaitlentės, toliau energingai sukam, kol tešla, nuo sklindančios apačioje šilumos, padžius.
Nukeliame puodą nuo kaitros, tešlą šiek tiek atvėsiname, dedame kiaušinius – pirma vieną, o paskui ir kitą, energingai maišydami, kol gausime vientisą blizgią masę.
Paruoštą masę dedame į konditerinį maišelį.
Kepsnine ir akmuo turi buti jau LABAI GERAI ikaitę .
Ant akmens tiesiame kepimo popierių, formuojam pyragėlius ir kepam ~20min. DARINETI KEPSNINES KEPIMO METU NEGALIMA!!!
Kuomet pradeda ruduot( pažiūrėti galima per viršutinę sklendę ????) traukiam iš kepsninės lauk ir greit nešame namo, kad neatvėstų. Plutelė turi būti lengvai traški. Pyragėlio apačioje padarome dvi skylutes, kad išeitų garai.
Skanaus .
Ingredientai
125 ml vandens125 ml pieno
110 g sviesto
140 g miltų
4 kiaušinių (L dydžio)
1 šaukšto cukraus
1/4 šaukštelio druskos