+370 680 12001  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

REKOMENDUOJAMOS MAISTO VIDAUS TEMPERATŪROS PAGAL PARUOŠIMO BŪDUS

Prieš nuimant nuo ugnies (prieš supjaustant pateiktą mėsą)

 
    Pusžalė
mėsa
Vidutiniškai
žalia
Vidutiniškai
iškepta
Beveik gerai
iškepta
Gerai
iškepta

1

Jautienos, avienos,
veršienos žlėgtainiai,
didkepsniai ir kepsniai
49 (52)°C 52 (55)°C 57 (60)°C 63 (66)°C 69 (71)°C

2

Malta jautiena,
aviena, veršiena
- - 60 (63)°C 66 (69)°C 71 (74)°C

3

Kiaulienos žlėgtainiai, didkepsniai ir kepsniai 52 (55)°C 55 (57)°C 60 (63)°C 66 (69)°C 69 (71)°C

4

Malta kiauliena - - 60 (63)°C 66 (69)°C 71 (74)°C

5

Kiaulienos kumpis
(šviežias)
- - - - 60 (63)°C

6

Kiaulienos mentė - - - - 93 (93)°C

7

Paukštiena* - - - - 71 (74)°C

8

Jūros gerybės, žuvis Kepkite tol, kol mėsa pasidarys matinė, kietesnė
ir ją bus lengvai atskirti šakute.

* Tinka: vištienai, antienai, žąsienai ir kalakutienai. Pateikta mėsa supjaustoma ne iš karto. Būtina leisti jai „subręsti“ tam, kad mėsos sultys susigertų į mėsą. Subrendimo laikas priklauso nuo mėsos dydžio ir gali
svyruoti nuo trijų minučių iki vienos valandos.

TEMPERATŪROS INTERVALAI