+370 680 12001  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

7 ingr.

40 min.

120°C

Kepti obuoliai, įdaryti jautiena bei mocarelos sūriu

Obuolius gerai nuplaukite,  nupjaukite viršutinę dalį (obuolio viršūnių neišmeskite, jų prireiks vėliau), su šaukštu išskuobkite obuolio vidų, palikdami apie 0,8 cm vaisiaus kraštų. Paimkite jautienos faršą, įdėkite į dubenį, supilkite prieskonius pagal skonį ir porą valgomųjų šaukštų tamsaus alaus. Taip pat į faršą suberkite sutarkuotą Mozzarella sūrį. Viską gerai išmaišykite ir gautą masę sudėkite į jau paruoštus obuolius. Uždenkite obuolius nupjautomis viršūnėmis ir apvyniokite šonine. Obuoliai jau paruošti kepimui. Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui. Uždekite anglis įdegtuku ir palaukite kol temperatūra pakils iki 120 laipsnių. Pridarykite viršutinę sklendę (antra pozicija), o apatinę oro sklendę palikite pusiau pravirą. Uždėkite deflektorių (arba daugiafunkcinę dviejų zonų kepimo sistemą) ir ant grotelių sudėkite paruoštus obuolius bei kepkite apie 40 minučių, kol obuoliai suminkštės. Patarimai: pirma, temperatūrą galite padidinti palaipsniui iki 150 laipsnių, tuomet obuoliai iškeps greičiau, arba kepti 120 laipsnių temperatūroje kiek ilgiau. Antra, prieš pabaigą, aptepkite obuolius BBQ padažu - jie įgaus sodriai auksinės spalvos. Skanaus!

 

 

Ingredientai

8 dideli obuoliai (pvz Jonagold)
1 arb. šaukštelis maltų juodų pipirų
2 arb. šaukšteliai druskos
3 valg. šaukštai tamsaus alaus
1 kg jautienos faršo
700 gramų šoninės
250 gramų tarkuoto Mozzarella sūrio