I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

2 val.

130°C

Kiniški BBQ sparneliai

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, sudėkite rūkymo kaladėles uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 130 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Visus padažo ingredientus sumaišome, lėtai kaitindami ir nuolat maišydami užverdame.
Dedame į šalį.
Sparnelius pjaustome į tris dalis, galų nenaudosime (paliekame sultiniui). Viską įtriname druska.
Ant grotelių sudedame sparnelius, rūkome 130°c temperatūroje 1.5 valandos.
Sparnelius kartu su imbieru, pjaustytu griežinėliais, sandariai vyniojame į foliją ir kepame dar 30 minučių toje pačioje temperatūroje.
Ištraukiame, išvyniojame ir 5 minutes didelėje keptuvėje kepame riešutu aliejuje. Verčiame viską į puodą su padažu, kaitiname ant vidutinės ugnies maišydami, kol padažas sutirštės.
Pabarstome smulkintu laiškiniu česnaku.
Skanaus.

Ingredientai

1.6 kg. vištienos sparnelių
100 g imbiero šaknies
Druska
Riešutų aliejus
Smulkintas laiškinis česnakas

Padažas:
2 a.š. trinto imbiero
3 skiltelės trinto česnako
2 v.š. sojos padažo
2 v.š. saldaus čili padažo
6 v.š. rudojo cukraus
1 a.š. kiniško penkių prieskonių mišinio
100 ml skysto medaus
100 ml Porto vyno
100 ml BBQ padažo Hot Bourbon
2-3 vnt. Rūkymo kaladėlių