I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

4 val.

175°C

Juodos arbatos dūmuose rūkyta antis

Ingredientus dūmui sumaišyti, padalinti per dvi rūkymo dėžutės.
Adata badome antį, kad lengviau pasišalintų riebalų pertekliai. Sumaišome marinavimo mišinį, ½ mišinio įtriname iš vidaus, iš išorės tepame sezamo aliejumi ir įtriname likusiu mišiniu. Paliekame 12-16 val. šaldytuve.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ant deflektoriaus riebalams surinkti indą, nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 105 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtą dėžutę, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kepame ~2-2,5 val. Iki vidinės 63 C°, zondas neturi liesti anties kaulo. Temperatūrą paprasta matuoti naudojant dviejų zondų skaitmeninį termometrą.
Pasiekus 63 C° keičiame rūkymo dėžutę, antį aptepame išsiskyrusiais riebalais, praveriame sklendes ir keliame temperatūrą iki 175 C°, kepame iki 80 C° vidinės ~1,5 val.
Skanaus.

Ingredientai

Antis (~2 kg)

Dūmui:
- 2 stiklinės vyšnios medžio drožlių
- ½ stiklinės baltų ryžių;
- ½ stiklinės juodos arbatos;
- ½ stiklinės rudo cukraus;
- ½ a.š. cinamono;
- 3 vnt. žvaigždinių anyžių;
- 1 v.š. apelsino žievelė.

Marinavimui:
- 1 v.š. rudo cukraus;
- 1 a.š. maldono druskos;
- 1 a.š. šviežiai maltų juodų pipirų;
- ½ a.š. azijietiškų curry prieskonių;
- ½ a.š. maltos kalendros;
- ¼ a.š. cinamono;
~ 1 v.š. tamsaus sezamų aliejaus.