Lašiša krapuose ant kedro
Užmaišome marinatą, merkiame lašišos filė, laikome šaltai 1 valandą. Į keptuvę pilame truputį aliejaus ir vidutiniame karštyje apkepame lašišą, po minutę iš abiejų pusių, pirmiausiai oda į apačią.Guldome filė ant kedro ir kepame tiesiogiai virš žarijų (be ugnies), 180-210°C temperatūroje apie 6-8 minutes, kol žuvies vidinė temperatūra pasieks 62°C.
Daugiau receptų rasite : KK BBQ Užrašai.
Ingredientai
2x250 g lašišos filėAlyvuogių aliejus kepimui
Citrinos griežinėliai
Kedro lentelė valandą mirkyta vandenyje
Marinatas:
Puodelis smulkintų šviežių krapų
6 v.š. alyvuogių aliejaus (idealus variantas būtų 4 v.š. alyvuogių ir 2 v.š. moliūgų sėklų aliejaus)
1a.š. čili pipirų
1 a.š. ciberžolės
1a.š. druskos
3 a.š. kumino
1½ v.š. trinto imbiero
1 v.š. trinto česnako
2v.š. miltų
1 citrinos sultys
Truputį vandens, jeigu labai tiršta