I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

3 val.

140°C

Bulvių plokštainis

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 140 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Nuluptas bulves sutarkuojame su svogūnais.
Lengvai išplakame kiaušinius ir įmaišome į tarkių masę.
Pieną pakaitiname iki užvirimo, į jį sudedame grietinę, permaišome ir užpilame ant tarkių masės. Viską pagardiname druska, pipirais, įtarkuojame šiek tiek muskato riešuto.
Masę pilame į ketaus puodą išteptą aliejumi.
Įkaitiname grilį iki 140 C. ir ant grotelių statome puodą uždengtą dangčiu. Kepame ant netiesioginės ugnies.
Po dviejų valandų kepimo nuimame dangtį ir kepame dar valandą laiko. Kol kugelis kepa pasigaminkite padažą.
Supjaustykite kubeliais šoninę ir svogūnus. Keptuvėje apkepkite šoninės kubelius, vėliau suberkite svogūnus, kai jie suminkštės supilkite grietinėlę ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Iškeptą kugelį šaukštu krėskite į lėkštę, apliekite gausiai padažu.
Skanaus.

Ingredientai

2 kg. buvių
3 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
0.5l. pieno2 vnt. svogūnai
druska, pipirai
muskato riešutas

Padažui:
150 gr. sūdytos šoninės
2 vnt. svogūnai
200 ml. grietinėlės