I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

1 val. 30 min.

200°C

Jautienos AZU

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Mėsą supjaustome juostelėmis. Pomidorų odelę viršuje įpjauname kryžmai, sudedame į indą ir užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 5 min. ir nulupame.
Išpjauname kotelį ir supjaustome kubeliais. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Smulkiai supjaustome česnakus ir petražoles. Raugintus agurkus supjaustome žiedais, jei stori, tai smulkiau.
Kazane gerai įkaitiname aliejų. Suberiame mėsą ir maišydami apkepame, kol apskrus.
Suberiame svogūnus. Pamaišydami apkepame, kol svogūnai suminkštės.
Įdedame pomidorų pastą ir pjaustytus pomidorus be odos. Pamaišydami kepame apie 5-6 minutes. Įberiame 2-3 žiupsnius cukraus, druskos, suberiame maltą baltąjį pipirą, paprikos miltelius, kalendrą, čili pipirus, česnakus, išmaišome. Įmetame 2 lauro lapus. Įpilame truputį verdančio vandens, kad vos vos dengtų mėsą.
Uždengiame kazaną, pridarome abi kepsninės sklendes iki 1 padalos ir mažame karštyje leidžiam troškintis apie 50min. Troškinimosi metu patikriname ir, jei reikia, papildome verdančio vandens. Paragaujame. Jei reikia dar pagardiname druska, pipirais.
Plautas bulves su lupenomis įsukame į foliją. Jei bulvė nedidelė, tai prieš įsukant į foliją perpjauname per pusę. Jei didelė, tai perpjauname į keturias dalis.
Troškiniui pasitroškinus 30 minučių sumetame bulves tiesiai į anglis ir paliekame kepti apie 20 min. Bulvės anglyse neturi pilnai iškepti.
Bulves išimame iš folijos ir suberiame į troškinį. Suberiam petražoles ir raugintus agurkus.
Išmaišome. Jei reikia papildome verdančio vandens į troškinį.
Kazaną uždengiame ir paliekame dar troškintis 10-15 minučių, kol bulvės taps minkštos.
Kazaną išimame iš kepsninės ir paliekam keletą minučių pailsėti, kad padažas truputį sutirštėtų.
Pilam troškinį į dubenį užbarstom smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus.

Ingredientai

1.2kg jautienos
5 vnt. pomidorų
4 vnt. nemažų svogūnų
3 v.š. pomidorų pastos
Cukraus
0.5 v.š. druska
0.5 v.š. maltas baltasis pipiras
1 v.š. paprikos miltelių
1 v.š. kalendros prieskonių
Čili pipiras
5-6 skiltelės česnako
2 vnt. lauro lapų
Bulvių vizualiai tiek pat kiek mėsos
Pundelis šviežių petražolių
3 vnt. raugintų agurkų