I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

11 ingr.

60 min.

180 °C

Mielinis pyragas

Pieną galite iškarto pilti 500 ml., bet pyragas bus tobulas, jei 800 ml. pieno pavirinsite kol liks tik 500 ml.
Į dar šiltą pieną sudėkite mieles, vanilinį cukrų ir atidėkite 5min. Sumaišykite kiaušinius, trynius, cukrų, druską kol viskas ištirps.
Į pieną su mielėmis sudėkite grietinę, minkštą sviestą ir gerai išmaišykite. Po to įmaišykite persijotus miltus. Kai neliks sausų miltų minkant tešlą supilkite aliejų ir vėl ilgai minkykite. Tešla nebus kieta, tik kiek limpanti. Ją sudėkite į indą išteptą aliejumi ir palikite ilsėtis apie 1 val. Tešla padvigubės.
Nuplautas razinas įmaišykite į pakilusią tešlą. Kaip ir visas mielines tešlas, jas palietus reikia palikti ilsėtis. Ji greitai vėl pakils. Sudėkite tešlą tolygiai į kepimo indą ir vėl pridengus palikite kilti 20min. Prieš kepimą ant pakilusio pyrago, tepkite kiaušinio plakiniu.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Pyragą kepkite apie 50-60 min.
Skanaus!

Ingredientai

40 g. šviežių mielių
500 ml. pieno
100 g. sviesto
40 g. grietinės
2 kiaušiniai ir 4 tryniai
900-1000 g. miltų
250 g. cukraus
30 ml. aliejaus
Druskos
Vanilės
Razinų