prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

50 min.

180°C

Citrininis keksas

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, ant jų kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kambario temperatūros margariną kartu su cukrumi išplakite virtuviniu kombainu ar mikseriu iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant masę.
Į paruoštą masę įberkite žiupsnelį druskos, įsijokite miltus kartu su kepimo milteliais, suberkite aguonas.
Nutarkuokite citrinų žievelę ir įspauskite citrinų sultis.
Viską palengva šaukšto pagalba permaišykite.
Kepimo formą ištepkite margarinu ir supilkite tešlą.
Kepkite pyragą dviejų sistemų zonoje 45-50 min.

Skanaus !
PATARIMAS: Kad keksas nesprogtų, gražiai ir tolygiai iškiltų sudėjus ir išlyginus tešlą į kepimo formą, stalo peiliu perbraukite per vidurį vertikaliai, padarydami nedidelį įdubimą tešloje

Ingredientai

345 gr. Kepinių margarino Vilnius
6 vnt. Kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
300 gr. cukraus
6 v. š. pieno ar grietinėlės
2 citrinos
1 v. š. aguonų
420 gr. miltų
2 a. š. kepimo miltelių