I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

6 ingr.

30 min.

180°C

Obuoliai su pekano riešutais ir karamele

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Riešutus sukapokite. Sviestą ištirpinkite, suberkite cinamoninį cukrų, išmaišykite.
Nupjaukite 1/4 obuolio apačią. Su plonu smailiu peiliu išpjaukite gilų žiedą aplink obuolio centrą. Obuolį apverskite ir iš visų pusių įpjaukite per obuolio ilgį, bet viršūnę palikite neįpjautą. Obuolį apverskite ir išskaptuokite centrą.
Aptepkite obuolius ištirpintu sviestu su cinamoniniu cukrumi. Į vidų įpilkite karamelės padažo ir užbarstykite kapotų pekano riešutų. Obuolius suvyniokite į foliją.
Kepkite kepsninėje apie 15-20 min. Foliją atidarykite ir kepkite dar apie 10 min., kol obuoliai taps minkšti.
Pateikite į vidų įdėdami rutuliuką vanilinių ledų, apšlakstydami karamelės padažu ir užbarstydami kapotų pekano riešutų.
Skanaus!

Ingredientai

Obuoliai - 4 vnt.
Sviestas - 2 v.š.
Cinamoninis cukrus - 1 v.š.
Skystas karamelės padažas
Pekano riešutai
Vaniliniai ledai