Biskvitiniai grybukai
Cukrų ir vanilinį cukrų išplakite su grietine, po vieną, kaskart perplakant įmuškite kiaušinius.Tuomet įsijokite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
Galiausiai supilkite ištirpintą, truputį pravėsusį sviestą ir vėl išmaišykite.
Turėtų gautis šaukštu formuojama tešla.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir gerai įkaitinkite.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Grybukų keptuvę gerai įkaitinkite iš abiejų pusių, tuomet atidarykite, patepkite aliejumi, dėkite po šaukštelį tešlos į kiekvieną keptuvės grybuką.
Kepkite apie 7-8 min. Kas 2 min. vis apverskite grybukų kepimo keptuvę.
Palaukite, kol grybukai atvės ir juos glazūruokite arba skanaukite be glazūros.
Baltam kotelių glajui Jums reikės:
200 g cukraus pudros
1 kiaušinio baltymo
Citrinos sulčių
Gaminimas: Baltymą mediniu šaukštu išsukite su cukraus pudra ir citrinos rūgštele. Cukraus pudrą įmaišykite dalimis. Tinkamo glajaus išsukimas trunka ilgai, apie 20 min. Glajus turi būti tirštas, primenantis dantų pastą, nekristi nuo šaukšto.
Aptepti kotelius, pabarstyti aguonomis.
Šokoladiniam kepurėlių glajui Jums reikės:
300 gr. Juodo šokolado
3 šaukštų pieno
Gaminimas:
Ištirpinkite garų vonelėje šokoladą ir įmaišykite šiltą pieną.
Aptepkite galvutes.
Ingredientai
400 g miltų (apytikriai)200 g cukraus
200 g grietinės
150 g sviesto
3 kiaušinių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių