- Trupiniams:
- 100 g cukraus
- 60 g miltų
- 50 g tirpinto sviesto
- Pyragui:
- 300 g miltų
- 1 arb.š. kepimo miltelių
- 0,5 arb.š. sodos
- 0.5 arb.š. cinamono
- 0,5 arb.š. druskos
- 180 ml jogurto
- 180 g sviesto kambario temperatūros
- 200 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 450 g rabarbarų
- Sviesto kepimo formos tepimui
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis, uždėkite dviejų zonų kepimo sistemą su deflektoriumi, nerūdijančio plieno groteles, kepimo akmenį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
- Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
- Pyrago formą ištepkite sviestu.
- Nulupkite ir smulkiai supjaustykite rabarbarus.
- Paruoškite trupinius: sumaišykite miltus su cukrumi, įmaišykite tirpintą sviestą. Mišinį padėkite į šaldiklį.
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
- Kitame dubenyje mikseriu iki purumo išplakite sviestą su cukrumi. Po vieną į sviestą įmuškite kiaušinius, po kiekvieno tešlą išmaišykite iki vienalytės masės.
- Įmaišykite trečdalį sausų produktų, po to – pusę jogurto, vėl trečdalį miltų, pusę jogurto ir tada paskutinį trečdalį miltų. Svarbu po kiekvieno papildymo gerai išmaišyti tešlą. Galiausiai įmaišykite pjaustytus rabarbarus.
- Tešlą vienodu sluoksniu paskirstykite kepimo formoje, ant viršaus kiek įmanoma tolygiau užbarstykite trupinius. Kepkite 40 minučių kol pyragas gražiai paskrus.
Skanaus.
2
2
Krepšelis
50.00€
15.00€

