Avienos karka su polenta
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.Avienos karkutes įtrinkite druska, pipirais, apdėkite rozmarino šakelėmis ir apriškite.
Įstatykite į laikiklį Grandfeu puodą, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, salierą, morką, česnako skilteles, supilkite 0,5 l. mėgstamo vyno, leiskite nugaruoti. Sudėkite smulkintus, konservuotus pomidorus, suberkite prieskonines žoleles, lauro lapus, sudėkite mėsą, ir leiskite pasitroškinti.
Pagal pakelio instrukciją paruoškite polentą, pagardinkite ją sviestu ir parmezanu, apšlakstykite šlakeliu trumų aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais.
Avienos karkutes patiekite su polenta bei smulkintomis petražolėmis.
Skanaus.
Ingredientai
Avienos karkos1 vnt. svogūno
1 vnt. saliero
1 vnt. morkos
1 galvutė česnako
0,5 l. vyno
1 stiklinė sultinio
1 skardinė konservuotų, smulkintų pomidorų
Prieskoninių žolelių
Keli lauro lapai
Druskos
Pipirų
Rozmarino šakelių
Alyvuogių aliejaus
Sviesto
Parmezano sūrio
Trumų aliejaus
Šviežių petražolių