I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

14 ingr.

1 val. 15 min.

180 °C

Ėrienos šonkauliai su bulgur kruopomis

Šonkaulius supjaustykite po vieną, kurdiuką supjaustykite gabaliukais. Svogūnus nulupkite, česnakų galvas taip pat.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite aliejaus, sudėkite kurdiuką ir tirpinkite kol paruduos. Išimkite. Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepkite šonkaulius. Į kazaną grąžinkite visą mėsą.
Sudėkite 2/3 pakelio sviesto. Išmaišykite ir truputį pakepinkite. Sudėkite pomidorų pastą, adžiką, suberkite paprikos miltelius, įpilkite baltojo vyno acto. Išmaišykite, įpilkite vandens, kad viską apsemtų. Uždenkite ir leiskite užvirti.
Panardinkite česnako galvas, suberkite svogūnų galvutes. Išmaišykite, paragaukite ir pagardinkite druska. Kazaną uždenkite ir uždarykite kepsninę. Oro sklendes palikite pravertas minimaliai. Troškinkite 1 val., bet po 20min. česnako galvutes ištraukite, kad pilnai nesuvirtų. Tarpe patikrinkite ar netrūksta vandens.
Sūdytame vandenyje 15min. virkite bulgur kruopas. Aliejuje ištirpinkite truputį kurdiuko ir 1/3 gabaliuko sviesto. Supilkite į bulgur kruopas ir išmaišykite.
Pateikite šonkaulius su svogūnų ir česnakų galvutėmis ir su bulgur kruopomis. Viską pagardindami šviežiais maltais pipirais ir kapotomis petražolėmis.
Skanaus!

Ingredientai

Ėrienos šonkaulių
200 g. sviesto
Aliejaus
Kurdiuko
3-4 v. š. pomidorų pastos
3-4 v. š. paprikos miltelių
40-70 g. adžikos
10-12 vnt. mažų svogūnų
Keleto galvų česnako
Druskos
Bulgur kruopų
3-4 v. š. baltojo vyno acto
Šviežiai maltų pipirų
Šviežių petražolių