Ėrienos šonkauliai su nugarine marinuoti česnakų ir ančiuvių pastoje
Česnako galvą metame į žarijas 1 minutei. Marinato ingredientus pilame, beriame į indą, išspaudžiame česnaką ir viską labai gerai išsukame į beveik vientisą masę. Kaulus apvyniojame folija, mėsą įtriname gauta pasta ir laikome kambario temperatūroje 30 minučių. Kepame netiesioginėje kaitroje, 220-240°C temperatūroje 20-40 minučių iki norimo mėsos iškepimo lygio. (Aš mėgstu vidutiniškai iškepusią, kal vidinė ėrienos temperatūra siekia 55-57°C.) Traukiame iš kepsninės, pjaustome ir barstome skrudintu Jamon Serrano kumpiu.Daugiau receptų rasite : KK BBQ Užrašai.
Ingredientai
2x400 g ėrienos šonkaulių su nugarine80 g ispaniško vytinto kumpio (Jamon Serrano), smulkinto ir paskrudinto
Marinatas:
1 galva česnako
6 aliejuje konservuoti ančiuviai
1 a.š. rūkytos paprikos
1 citrinos sultys
4 v.Š. smulkintų petražolių
6 v.Š. alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai