I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

14 ingr.

3 val.

130°C

Parūkyta-kepta ėriuko koja

1. Marinatas. Visus prieskonius sumaišome, kumpį negiliai įpjauname užpilame aliejaus ir gerai įtriname prieskoniais. Marinuojam mažiausiai 6 valandas.
2.Marinatas -injektavimui.
Viską, apart vyną ir aliejų, sudedam į puodą ir gerai sumaišom tarpusavį. Įpilam vyną ir užkaičiam puodą. Prieš pradedant virti supilame aliejų.. užvirus nuimame nuo ugnies ir atvėsinam. Atvėsus perkoškite marinatą kad neliktų stambių dalelių.
Likus valandai iki kepimo, švirkšto pagalba injektuojame kumpį.
3.Marinatas. Sumaišykite visus produktus.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 130 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kumpį kepame iki 65C vidinės, kas 30 min. aptepdami marinatu. Po to vyniojam į foliją ir kepame toje pačioje temperatūroje iki 87C vidinės.
Temperatūrą paprasta matuoti naudojant dviejų zondų skaitmeninį termometrą.
Skanaus.

Ingredientai

Ėriuko kumpio
3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių

1. Marinatui reikės:
Šviežių smulkintų rozmarinų
Smulkinto čiobrelio
Jūros druskos
Šviežiai maltų pipirų
3-4 tarkuotų česnako skiltelių
Šiek tiek alyvuogių aliejaus

2. Marinatui - injektavimui:
1 tarkuotos citrinos žievelės (tik be baltos dalies)
3 smulkinti mėtos lapai
1 skiltelė smulkinto česnako
1/4 a.š. raudonėlio
1/2 a.š. jūros druskos
1/2 a.š. smulkinto šviežio rozmarino
1 puodelis sauso balto vyno
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus
Žiūpsnelis šviežiai maltų pipirų

3. Marinatui- kumpio aptepimui:
250 ml vynuogių acto
125 ml alyvuogių aliejaus
Smulkinto rozmarino
Smulkinto čiobrelio
Druskos ir pipirų
2 skiltelių tarkuoto česnako