I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

2 val. 30 min.

130°C

Troškinti ėriuko kulniukai

Ėriuko kulniukus įtrinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Statykite ketaus puodą ar kazaną ir gerai įkaitinkite kartu su aliejumi.
Apkepkite ėriuko kulniukus iš visų pusių (vieną pusę apie 4 min.) ,kol apskrus. Jei netelpa tai kepkite po kelis iš eilės. Apkeptus kulniukus išimkite.
Puode ištirpinkite 2 v.š. sviesto. Sudėkite svogūnus, morkas kepkite apie 4 min. kol suminkštės.
Sudedame česnakus ir pakepame dar 1 min. kol paskleis aromatą.
Sudedame pomidorų pastą ir išmaišome. Supilame sultinį ir pomidorų padažą.
Sudedame ėriuko kulniukus, įdedame pora šakelių rozmarino. Užverdame.
Nuimame puodą ir kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje.
Į kepsninę grąžiname puodą, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 1.5val. kol kulniukai taps visiškai minkšti.
Iš puodo išimame kulniukus, uždengiame folija ir paliekame šiltai. Išimame rozmarino šakeles.
Vėl paruošiame kepsninę tiesioginiam kepimui ir įstatome puodą su padažu. Supilame vyną ir leidžiame užvirti.
Verdame padažą pamaišant, kol sutirštės, sudedame likusį sviestą.
Pateikiame ėriuko kulniukus su bulvių koše ir padažu.
Skanaus!

Ingredientai

8 ėriuko kulniukai
Druskos dribsniai
Malti juodieji pipirai
2 v.š. alyvuogių aliejaus
4 v.š. sviesto
1 smulkintas svogūnas
2 vidutinės šiaudeliais pjaustytos morkos
3-4 skiltelės smulkinto česnako
2 v.š. pomidorų pastos
2 stiklinės paruošto jautienos sultinio
400g pomidorų padažo
porą šakelių rozmarino
1 stiklinė raudono vyno