Ėrienos Kazan-Kebab
Pirmiausia užmarinuojame mėsą. Mėsą supjaustome kaip šašlykams. 2 svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Iš pomidorų išpjauname kotelius ir supjaustome pusžiedžiais. Inde sumaišome druską, Plov.lt šašlykų prieskonius, papriką. Į didelį indą suberiame mėsą, svogūnus, pomidorus ir prieskonių mišinį. Viską gerai išmaišome. Sudedame į maišelį ir paliekame marinuotis kambario temperatūroje apie 2-3 val.Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždenkite dangtį ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200-220 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Mėsą išimkite iš maišelio ir sumaukite ant iešmų. Maunant stenkitės nuvalyti mėsą nuo svogūnų ir pomidorų. Likusį marinatą atidėkite. Iešmus dėkite ant kepsninės ir kepkite iš abiejų pusių gerai apskrudindami, tačiau neiškepdami mėsos iki galo. Atidėkite.
Gaminame bulves. Bulves nuplaukite ir supjaustykite vienodais ketvirčiais. Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatykite kazaną, įpilkite ir gerai įkaitinkite nemažai aliejaus. Suberkite bulves ir karts nuo karto pamaišydami gruzdinkite bulves kol gražiai apskrus ir taps pilnai iškepusios (minkštumą patikrinam su mediniu iešmeliu). Išimame, pabarstome druska ir pipirais, išmaišome ir atidedam į šalį.
Išpilame aliejų. Jei reikia su popieriniu rankšluoščiu išvalykite kazaną. Įkaitinkite truputį aliejaus. Iš mėsos marinato nukoškite skysčio perteklių ir likusias nukoštas daržoves suberkite į kazaną. Maišydami apkepinkite. Suberkite mėsą. Ir pamaišydami pakepinkite apie 5 minutes.
Suberkite smulkintą čili pipirą. Tarp delnų sutrinkite ir suberkite kumino sėklas. Išmaišykite. Tolygiai viską paskirstykite. Užpilkite verdančio vandens, kad pilnai padengtų mėsą, bet ne per daug. Uždenkite kazaną. Uždarykite kepsninę ir oro sklendes palikite atviras minimaliai. Troškinkite 30-40 min.
Kol mėsa troškinasi pasiruoškite marinuotus svogūnus:
4-6 svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, smulkiai - šviežią kalendrą. Svogūnus suberkite į indą. Nuplikinkite verdančiu vandeniu. Nukoškite vandenį ir ant svogūnų užbarstykite cukrų, druską, pipirus, suberkite kalendrą ir užpilkite obuolių actą. Viską išminkykite rankomis. Palikite pastovėti kambario temperatūroje 20-30 min.
Atidenkite kazaną. Jei yra likę vandens, atidarykite kepsninės oro sklendes ir palikite atidarytą kazaną, kol visas vanduo išgaruos ir liks tik tirštas padažas. Likus 5 min. iki pabaigos, suberkite bulves. Išmaišykite. Palaukite kol sušils.
Į lėkštę dėkite ir paskirstykite pasiruoštus marinuotus svogūnus su kalendra. Ant viršaus dėkite ir paskirstykite mėsą su bulvėmis.
Skanaus
Ingredientai
1,3 kg. ėrienos1kg. bulvių
Aliejaus
Druskos
Pipirų
2 vnt. čili pipirų
1 a.š. kumino sėklų
Mėsos marinatui:
2 vnt. svogūnų
3 vnt. pomidorų
1 v. š. druskos
2 v. š. Plov.lt prieskonių mišinio šašlykams
1 v. š. paprikos prieskonių
Marinuotiems svogūnams:
4-6 vnt. svogūnų
Ryšulėlis šviežios kalendros arba petražolių
Pipirų
0,5 v. š. druskos
1 v. š. cukraus
2-2,5 v. š. obuolių acto