I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

19 ingr.

1 val.

180 °C

Jūros gėrybių „Chowder“

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, įstatykite puodui laikiklį, palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Pirmiausia šoninę kepkite ant grotelių, kol gražiai apskrus. Perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, atidėkite. Grand feu puodą įstatykite į laikiklį, ištirpinkite sviestą.
Suberkite česnaką ir svogūną, salierą ir kepkite dažnai maišydami, kol svogūnai taps skaidrūs, apie 2–3 minutes. Sudėkite žuvį ir jūros gėrybes, apkepkite 5 min. Supilkite baltą vyną ir virkite apie 10 min. Taip pat supilkite sultinį, įberkite druskos, pipirų, lauro lapų, šafrano, imbierinių bulvių. Virkite kol bulvės išvirs, apie 20 min.
Midijas užpilkite verdančiu vandeniu, atskirkite vieną pusę kriauklių. Palaipsniui įmaišykite grietinėlę. Užvirus - sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 12-15 minučių. Omaro uodegą uždėti pasigrillinti ant grotelių šalia puodo.
Patiekite iš karto papuoškite šonine ir petražolėmis.
Skanaus.

Ingredientai

4 riekelės šoninės
2 v. š. sviesto
2 skiltelės česnako
2 vnt. salierų lazdelių
1 vnt. svogūnų
1 puodelis baltojo vyno
1 puodelis grietinėlės
1 puodelis daržovių sultinio
1 vnt. lauro lapas
2 vnt. bulvių
Druskos
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
½ šaukštelio imbiero
Šafrano
2 v. š. smulkintų šviežių petražolių lapų
Žuvies asorti (baltos, rausvos, rūkytos žuvies)
Karališkų krevečių
Omaro uodega
Midijų