I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

16 ingr.

1 val.

200 °C

Uzbekiškas plovas su midijomis

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Įstatykite į laikiklį kazaną, įkaitinkite, pilkite aliejų, jam įkaitus kepkite svogūnus iki auksinės spalvos. Kartu įdėkite puse supjaustytų morkų, kepkite 5 min.
Į apkeptas daržoves keliauja midijos 5 minutėms. Po to berkite druską, prieskonius plovui ir kepkite 1 min, kad atsivertų prieskonių aromatas. Pilkite vyną ir troškinkite apie 3 min. Mirkykite ryžius šiltame vandenyje su 1 v.š. druskos.
Ant baltajame vyne troškintų daržovių ir midijų formuokite zirvaką : puse likusių morkų, raugerškio uogos, druska, kedro riešutai ir pistacijos, razinos, druska, juodieji pipirai, česnakai ir laimas. Įpilkite vandens iki morkų lygio uždarykite troškintis 15 minučių. Plaukite ryžius šiltame vandenyje 5 kartus, barstykite puse paruoštų žalumynų ir sudėkite ryžius ant jūrinio zirvako. Pilkite verdančio vandens iki ryžių lygio.
Ryžiai garuoja apie 15 min, kas 5 min pamaišant.
Išimkite kazaną, sudėkite česnakus atgal ir palikite pastovėti 10 min.
Skanaus.

Ingredientai

500 g. išvalytų midijų
1 vnt. svogūno
500 g. morkų
600 g. basmati SELLA ryžių
3 vnt. česnakų
100 g. razinų
1 vnt. laimo
200 ml. aliejaus
200 ml. gruziniško pusiau saldaus balto vyno
Druskos
Juodųjų pipirų
Prieskoniai plovui ir raugerškio uogų.
100 g. Kedro riešutų
100 g. Valytų pistacijų
1 pak. šviežių mėtų
1 pak. petražolių