Uzbekiškas plovas su midijomis
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.Įstatykite į laikiklį kazaną, įkaitinkite, pilkite aliejų, jam įkaitus kepkite svogūnus iki auksinės spalvos. Kartu įdėkite puse supjaustytų morkų, kepkite 5 min.
Į apkeptas daržoves keliauja midijos 5 minutėms. Po to berkite druską, prieskonius plovui ir kepkite 1 min, kad atsivertų prieskonių aromatas. Pilkite vyną ir troškinkite apie 3 min. Mirkykite ryžius šiltame vandenyje su 1 v.š. druskos.
Ant baltajame vyne troškintų daržovių ir midijų formuokite zirvaką : puse likusių morkų, raugerškio uogos, druska, kedro riešutai ir pistacijos, razinos, druska, juodieji pipirai, česnakai ir laimas. Įpilkite vandens iki morkų lygio uždarykite troškintis 15 minučių. Plaukite ryžius šiltame vandenyje 5 kartus, barstykite puse paruoštų žalumynų ir sudėkite ryžius ant jūrinio zirvako. Pilkite verdančio vandens iki ryžių lygio.
Ryžiai garuoja apie 15 min, kas 5 min pamaišant.
Išimkite kazaną, sudėkite česnakus atgal ir palikite pastovėti 10 min.
Skanaus.
Ingredientai
500 g. išvalytų midijų1 vnt. svogūno
500 g. morkų
600 g. basmati SELLA ryžių
3 vnt. česnakų
100 g. razinų
1 vnt. laimo
200 ml. aliejaus
200 ml. gruziniško pusiau saldaus balto vyno
Druskos
Juodųjų pipirų
Prieskoniai plovui ir raugerškio uogų.
100 g. Kedro riešutų
100 g. Valytų pistacijų
1 pak. šviežių mėtų
1 pak. petražolių