I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

15 min.

200 °C

Kalmarai su citrina ir džiūvesėliais

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir ketaus keptuvę. Palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Įkaitintoje keptuvėje įpilkite šlakelį aliejaus ir apkepkite česnako skilteles, subadytus aitriuosius pipirus ir baltos duonos džiūvėsėlius. Pagardinkite druska bei pipirais. Kai džiūvėsėliai pagelsta, išimkite ant popierinio rankšluosčio ir išvalykite keptuvę. Įpilkite į ją dar šiek tiek aliejaus ir 1-2 minutes apkepkite kalmarus bei plonais griežinėliais pjaustytą citriną. Pagardinkite druska, pipirais ir viską apibarstykite keptais džiūvėsėliais bei smulkinta petražole. Majonezą sumaišykite su sojos padažu ir medumi, įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite. Aptepkite šiuo padažu itališkos duonos riekeles ir apibarstykite jas tarkuotu sūriu.
Kepkite įkaitintoje kepsninėje, kol duona apskrus, o sūris išsilydys.

Ingredientai

3 vnt. valytų kalmarų
6 vnt. česnako skiltelių
2 vnt. aitriųjų pipirų
3 vnt. citrinų
Ryšulėlio petražolių
2 saujų baltos duonos džiūvėsėlių
2 v. š. majonezo
1 v. š. skysto medaus
Saujos tarkuoto kietojo sūrio
Šlakelio sojos padažo
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Kepalo itališkos duonos
Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų