- 1 kg šviežių midijų su kiautu
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- 1 šalotinio svogūno
- 5-7 skiltelių česnako
- 2-3 saliero stiebų
- 100 ml viskio
- 250 ml grietinėlės
- Mėgstamų žalumynų
- 1 citrinos
Ingredientai
Receptas
- Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis, palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Įstatykite Grand feu puodą.
- Puode su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, salierą, sudėkite nuvalytas, bet neluptas česnako skilteles, mėgstamus žalumynus, supilkite viskį, leiskite nugaruoti alkoholiui ir pilkite grietinėlę.
- Suberkite midijas, uždarykite dangtį ir troškinkite apie 10 min., kartais pamaišydami, kol visos atsivers.
- Midijas patiekite su citrinos skiltele bei keptomis bulvytėmis.