I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

12 ingr.

20 min.

200°C

Risotto su krevetėmis ir kalmarais

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Įkaitinkite keptuvę ar puodą. Pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką, papriką bei čili pipiriuką. Berkite risotto ryžius, truputį pakepinkite ir pilkite baltą vyną. Kai vynas nugaruos, pilkite sultinį, gerai išmaišykite ir uždarykite kepsninės dangtį. Virkite, vis pamaišant, kol ryžiai sugers visą skystį. Likus 5 min. iki patiekalo gamybos pabaigos, dėkite krevetes ir keptuvėje atskirai apkeptus kalmarų žiedus.
Risotto gardinkite smulkintu parmezano sūriu bei petražolėmis.
Skanaus

Ingredientai

Krevečių
Kalmarų žiedų
1 vnt. svogūno
2-3 skiltelės česnako
0,5 vnt. paprikos
0,5 vnt. čili pipiro
350 g. risotto ryžių
150 ml. balto vyno
1 l. sultinio
Smulkinto parmezano sūrio
Šviežių petražolių
Aliejaus