Rūkytos midijos su pankoliu ir kedro riešutais
Receptas iš KK BBQ užrašaiMidijas nuvalome, ištraukiame „barzdas“, nuplauname. Išmetame suskilusias ir kurios neužsidarė. 2 minutes panardiname į verdantį vandenį, kurios neatsidarė išmetame, likusias kiek įmanoma nusausiname.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 80 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Rūkome 30-45 minutes. Kuo ilgiau rūkysime, tuo labiau jausis dūmo skonis ir midijos bus sausesnės. Rūkant kelis kartus pavartome.
Kol midijos dūmuose, ruošiame padažą.
Aliejuje 7-8 minutes ant mažos liepsnos kepiname pankolį ir česnaką. Lydome sviestą, įmaišome Caribbean padažą, svaiginame vynu ir porą minučių gariname. Pagardiname druska ir pipirais. Sultinio ir grietinėlės eilė – supilame ir žemoje kaitroje apie 10 minučių troškiname, kol padažas sutirštės. Prieš pat baigiant gaminti suberiame petražoles.
Pilame padažą ant midijų ir apibarstome kepintais kedro riešutais.
Skanaus!
????Vietoj žuvies sultinio galima naudoti vištienos.
????Jeigu midijos virtos ir šaldytos, jas atšildome, kiek įmanoma nusausiname ir rūkome. Į verdantį vandenį merkti nereikia.
Ingredientai
1 kg šviežių midijų su kiautu1 smulkiai pjaustytas pankolis
4 skiltelės smulkinto česnako
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 šaukštai Poppamies Caribbean padažo
2 šaukštai sviesto
200 ml sauso balto vyno
200 ml žuvies sultinio
150 ml 35% riebumo grietinėlės
40 g kepintų kedro riešutų
Druska, pipirai
Sauja kapotų petražolių
3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių