I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

20 min.

190°C

Karamelizuotų kriaušių salotos

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 190 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.

Į sausą keptuvę suberiame riešutus ir rudą cukrų. Kepiname kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Išimame juos iš keptuvės ir dedame į kitą indą.
Kriaušes pjauname pusiau, išimame sėklas, dedame po šaukštelį sviesto, medaus, ir šakelę čiobrelio. Paruoštas kriaušes dedame ant kedro lentelės ir kepame kepsninėje 190C 20 min.
Iškepusias kriaušes supjaustome riekelėmis.
Į lėkštė dedame salotas, po kriaušės gabalėlį, karamelizuotų riešutų. Salotas pagardiname sūriu ir traškučiais, apšlakstome padažu.
Skanaus.

Ingredientai

Gaivus majonezo padažas salotoms :
100 gramų Majonezo
25 gramai alyvuogių aliejaus
15 gramų citrinų sulčių
15 gramų garstyčių grūdeliais
pagal skonį druskos
1 a.š. medaus
Visus produktus sumaišyti iki vientisos konsistencijos ir pagardinti druska.

Salotoms:
Pundelis gražgarščių salotų
6 kriaušių
200gr. graikinių riešutų
120 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu
3 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus
2 v.š. sviesto
Kelios šakelės čiobrelio
Bon yoj traškučių
2 vnt. aromatinių kedro lentelių