+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

11 ingr.

55 min.

150°C

Plovas Kamado BONO kepsninėje

Paruoškite Kamado BONO kepsinę atviram kepimui, uždekite anglis įdegtuku ir palaukite kol kepsninė įkais iki labai aukštos temperatūros. Ketaus puode apskrudinkite mėsą (aliejus turi beveik rūkti melsvu dūmu), vėliau ją išimkite. Tame pačiame puode apskrudinkite svogūnus su morkomis. Sudėkite mėsą atgal, suberkite prieskonius, česnakus ir čili pipirą bei įpilkite 1 litrą verdančio vandens. Uždarykite dangtį ir virkite 40 min. Virimo metu pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes iki mažiausio lygio (žemiausios temperatūros). Po 40 min. supilkite ryžius ir dar įpilkite vandens tiek, kad jis apsemtų ryžius maždaug 1 cm. Uždarykite dangtį ir virkite žemoje temperatūroje apie 15 min. Skanaus!

 

 

Ingredientai

500 g. kiaulienos (arba avienos) sprandinės
500 g supjaustytų svogūnų
500 g ryžių (rekomenduojame "Basmati")
500 g šiaudeliais supjaustytų morkų
3 didesnės česnako galvos
1 čili pipiras
100 ml saulėgrąžų aliejaus
1 arb. šaukštelis druskos
1 arb. šaukštelis kumino
0,5 arb. šaukštelis paprikos
0,5 arb. šaukštelis ciberžolės (pasirinktinai)