KK marinatas +
Užverdame vandenį. Ištirpiname druską, cukrų, suberiame pipirus ir lauro lapus.Atvėsiname, sudedame stambiai pjaustytus česnakus ir supilame actą. Marinatas paruoštas. Produktą laikome marinate 12-24 valandų. Kuo ilgiau laikysite, tuo aštresnis bus acto skonis.
Šį marinatą prieš rūkymą galima naudoti žuviai, kiaulienai, paukštienai.
Daugiau receptų rasite : KK BBQ Užrašai.
Ingredientai
5 litrai vandens500 g druskos
150 g cukraus
150 ml acto rūgšties (70%)
5 skiltelės česnako
4 lauro lapai
Juodieji ir kvapnieji pipirų žirneliai
Jei yra sunkimų nusipirkti 70% acto rūgšties galima panaudoti 9%. Receptas šiek tiek skirsis:
5 litrai vandens
600 g druskos
180 g cukraus
1170 ml acto 9%
6 skiltelės česnako
4 lauro lapai
Juodieji ir kvapnieji pipirų žirneliai