I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

45 min.

180°C

Kiaulienos sprandinė su miško grybais, uždengta tešlos dangteliais

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles. Palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Džiovintus grybus užpilam verdančiu vandeniu ir paliekam mirkti 10-15 min. Nusunkiam ir smulkiai supjaustom. Grybų skysčio neišpilam.
Mėsą supjaustom mažais vieno kasnio gabaliukais. Pagardinam druska ir maltais j. pipirais, užpilam truputį aliejaus, išmaišom. Tešlą iškočiojam plonai. Mes panaudojom picos tešlą, galima mielinę sluoksniuotą.
Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Bulves nulupam ir supjaustom nedideliais vieno kasnio kubeliais. Morkas supjaustom kubeliais. Česnaką supjaustom smulkiai. Atskiriam kiaušinio trynį.
Ant grotelių statykite ketaus keptuvę, įkaitinate aliejų, ištirpinam sviestą. Suberiam bulves. Pavartydami kepam kol beveik iškeps. Pagardinam druska. Išmaišom. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Keptuvę išvalom ir grąžinam į kepsninę, įpilam truputį aliejaus ir gerai įkaitinam. Suberiam mėsą. Pavartydami pakepam kol apskrus. Suberiam morkas ir svogūnus. Išmaišom. Pamaišydami pakepam, kol svogūnai truputį apskrus, pagels ir taps minkšti. Viską patraukiam į šoną. Šalia mėsos suberiam džiovintus grybus ir pamaišydami apkepam. Viską sumaišom. Truputį patroškinam.
Sudedam grietinę ir įpilam grybų skysčio. Viską išmaišom. Pamaišydami truputį patroškinam. Paragaujam, pagal skonį pagardinam druska ir maltais pipirais. Išmaišom. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam atviras minimaliai. Neaukštoje kaitroje apie 10 min. patroškinam.
Suberiam česnaką. Išmaišom ir uždaroje kepsninėje, neaukštoje kaitroje dar keletą minučių paliekam troškintis. Dar kartą paragaujam ar ko netrūksta. Traukiam lauk.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Kol kepsninė kaista surenkam čenakus:
Į čenaką dedam sluoksnį mėsos su grybais. Ant viršaus dedam bulvių sluoksnį, kad uždengtų mėsos sluoksnį.
Iškočiotą tešlą supjaustom porcijom. Paimam tešlos lakštą ir uždengiam čenako viršų aplipdydami kraštus, kad čenakas sandariai užsidarytų. Viršų aptepam kiaušinio tryniu ir truputį padruskinam.
Čenakus statom į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepam 20-30 minučių, kol tešlos dangtelis išsipūs, sukietės ir apskrus.
Traukiam lauk ir išpjaunam čenako dangtelyje apskritimą. Likusį dangtelio "sijoną" atsargiai nuimam nuo čenako. Į lėkštę dedam dangtelio "sijoną", ant viršaus apverstą išpjautą dangtelį ir suformuojam stabilių dubenį. Į jį supilam čenako turinį. Užbarstom smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais ar kitais žalumynais.
Skanaus!
P.S. Dubenėlis prisigeria troškinio padažo, ko pasekoje yra suvalgomas

Ingredientai

800 gr. Kiaulienos sprandinė
Druska
Pipirai
Aliejus
50 gr. Džiovinti miško grybai
2 vnt. Svogūnai
2 vnt. Morkos
50 gr. Sviestas
5 vnt. Bulvės
200 gr. Grietinė 20% riebumo
8 skilt. Česnakas
Tešla
Kiaušinis