I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

2 val. 10 min.

160°C

Kiaulės šmotas DUTCH OVEN'e

Skūrelę įpjauname stačiakampiais - taip geriau įsigers prieskoniai. Pašlakstome aliejumi, įtriname pipirais, druska ir čiobreliais, marinuojame porą valandų.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 160 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Ant grotelių dedame puodą, į jį beriame bulves, morkas, česnako skilteles, svogūną ir raudonėlį.
Dugnas turi būti pilnai padengtas daržovėmis, o ant jų, oda žemyn, guldome mėsą. Pilame alų, mineralinį vandenį ir įspaudžiame laimo sultis. Skysčiai turi apsemti tik daržoves.
Troškiname apie 40 minučių.
Apverčiame šoninę oda į viršų ir troškiname apie 1.5 valandos patikrindami ar užtenka skysčio.
Skanaus!
Receptas iš KK BBQ užrašai.

Ingredientai

2 kg kiaulienos šoninės
5-6 didelės bulvės pusiau
1 smulkintas svogūnas
Kelios stambiai pjaustytos morkos
12 skiltelių česnako
Puokštė šviežio raudonėlio
2 šaukšteliai čiobrelio
3 šaukšteliai Cubeb pipirų
3 šaukšteliai druskos
1 laimo sultys
Alus
Mineralinis vanduo
Šlakelis aliejaus