I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

4 ingr.

9 val.

120°C

Parūkyta kiaulės galva

Kiaulės galvą nusviliname, kad neliktų šerių, dedame į gilų indą ir užpilame KK marinatu.
Paliekame šaltoje patalpoje marinuotis 24 valandas.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 120 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Dedame galvą į kepsninę knysle į viršų, rūkome 5 valandas 120°C temperatūroje.
Pirmas 2-3 valandas rūkome su daug dūmo. Po 5 valandų galvą dedame į didelį folījinį indą, pilame sidrą ir sandariai apdengiame dvigubu folijos sluoksniu. Grąžiname į kepsninę ir kepame dar 3-4 valandas 150°C temperatūroje, kol vidinė galvos temperatūra pasieks 97°C (matuoti mėsingiausią vietą). Temperatūrą paprasta matuoti naudojant dviejų zondų skaitmeninį termometrą.
Skanaus.

Ingredientai

Kiaulės galva
6-8 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių
5 litrai KK marinato
750 ml nesaldaus sidro