I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

60 min.

150-180 °C

Ukrainietiški grikinukai

Grikius pamerkite šaltame, kambario temperatūros vandenyje apie 12-18 val. Smulkiai supjaustykite morkas, česnakus ir 2 svogūnus. Grybus supjaustykite griežinėliais. Jautieną sumalkite kartu su 1 likusiu svogūnu. Nupilkite vandenį nuo grikių. Jautienos ar vištienos sultinį išvirkite iš anksto arba naudokite pirktinį.
Į maltą jautieną suberkite išmirkusius grikius (1/3 mėsos kiekio), česnaką, pagardinkite druska, pipirais. Gerai išmaišykite. Rankas patepkite aliejumi ir suformuokite vienodus grikinukus.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, įdėkite rūkymo kaladėlę, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Ant grotelių sudėkite grikinukus ir kepkite su trupučiu dūmo 30 min. kol gražiai apskrus. Iškepusius padėkite į šalį šiltai.
Kamado BONO kepsninę paruoškite tiesioginiam kepimui. Įstatykite Grandfeu troškintuvą, įpilkite aliejaus, ištirpinkite sviestą ir suberkite grybus. Pamaišydami kepkite kol drėgmė išgaruos ir truputį apskrus. Suberkite svogūnus ir morkas. Pamaišydami kepkite kol svogūnai taps permatomi ir suminkštės.
Suberkite miltus, maišydami keletą minučių juos apkepkite. Turi nebelikti baltų miltų. Supilkite sultinį ir pamaišydami užvirkite. Sudėkite lauro lapelius, puodą uždenkite, kepsninę uždarykite ir 10 min. pavirkite.
Ištraukite lauro lapelius ir išmeskite. Sudėkite grietinę, išmaišykite ir pavirkite, kad sutirštėtų. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite puodą su padažu nuo ugnies.
Kamado BONO kepsninę paruoškite netiesioginiam kepimui 150-180 C temperatūroje. Į puodą padaže išdėliokite apkeptus grikinukus. Pavartykite, apšlakstykite padažu. Puodą uždenkite, dėkite į kepsninę ir netiesioginėje kaitroje troškinkite dar 20 min.
Patiekite su bulvių koše su pelėsiniu sūriu (bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį, įdėkite sviestą. Grietinėlę pakaitinkite ir ištirpinkite pelėsinį sūrį. Supilkite į bulves. Sugrūskite į bulvių košę).
Viską gausiai apšlakstykite grybų padažu.
Skanaus!

Ingredientai

500 g. maltos jautienos
100 g. grikių (išmirkus reikės 1/3 mėsos kiekio)
200 g. morkų
200 g. mažų, rudųjų pievagrybių
3 vnt. svogūnų
5 skiltelės česnako
2-3 v. š. miltų
60 g. sviesto
300-400 g. grietinės
750 ml. vištienos arba jautienos sultinio
2 vnt. lauro lapelių
Druskos
Pipirų
Aliejaus
1 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlės