+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

2 val. 40 min.

180°C

Parūkyta-kepta ėriuko koja

Kristupo Krivicko receptas

Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Ėriuko koją dalinai iškauliname- paliekame tik mažą kauliuką apačioje. Įtriname česnakais, pipirais, rozmarinu, druska. Susukame ir sutvirtiname virvutėmis.
40 minučių parūkome 110°C temperatūroje, o tada kepame netiesioginėje kaitroje 180°C temperatūroje (būtinai naudojame vandens vonelę) apie 2 valandas iki vidinės mėsos 68-70°C temperatūros. Bulvytes išverdame, o paskui apskrudiname alyvuogių aliejuje.
Prie viso šito gėrio puikiai tiks Poppamies Smoky Apple padažas. Galite aptepti ėriuko koją ar tiesiog patiekti šalia.

Skanaus!
Daugiau KK receptų : Kristupo Krivicko BBQ Užrašai

Ingredientai

2-2.5 kg ėriuko galinė koja
3-4 skiltelės trinto česnako
Rozmarinas
juodieji pipirai
druska

Šviežios bulvytės
Druska
Alyvuogių aliejus
Krapai
3-4 valg. š. Poppamies Smoky Apple padažas
3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių