+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

12 ingr.

80 min.

200°C

Kofta Kebabas

Kristupo Krivicko receptas

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles, palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.

Kebabus lengvai patepame aliejumi, kepame ant grotelių virš gerai įkaitusių anglių (be liepsnos) apie 4 minutes, apverčiame ir dar tiek pat.
Kol mėsa truputį pravės paskrudiname tortilijas, supjaustome gabaliukais ir paklojame ant lentelės ar didelės lėkštės. Ant viršaus- kebabai, pomidorų užpilas, jogurtas. Viską apibarstome žagreniu.

Skanaus!
Daugiau receptų: KK BBQ užrašai.

Ingredientai

2-3 tortilijos
200 ml tiršto riebaus graikiško jogurto
Gera sauja smulkintų petražolių
1 šaukštelis žagrenio (sumac)

400 g jautienos faršo
400 g ėrienos faršo
1 šaukštelis kepintų ir sugrūstų pankolio sėklų
1 šaukštelis chipotle čili dribsnių
1 šaukštelis malto kumino
Druska
Alyvuogių aliejaus patepimui.

Kebabo ingredientus (išskirus alyvuogių aliejų) sumaišome ir intensyviai minkome bent 5 minutes. Daliname į mažus (30-35 g) kamuoliukus, suplojame ir kol ruošiamės toliau, laikome šaldytuve.

250 g ketvirčiais pjaustytų pomidoriukų
2-3 skiltelės trinto česnako
1 šaukštelis chipotle čili dribsnių (kas mėgsta aštriau 2-3 šaukštelius)
4 šaukštai al. aliejaus
1 citrinos sultys
1 šaukštelis za'atar prieskonių mišinio
Druska
Viską gerai išmaišome. Atidedame.