I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

10 ingr.

2 min.

250°C

Jautienos kepsnys "Flank steak"

Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, ir palaukite kol temperatūra pakils iki 250 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Dėkite mėsą ant grotelių ir apkepkite po porą min. iš abiejų pusių.
Nuimkite nuo ugnies pagardinkite druska, pipirais ir susukite 5 min. į foliją pailsėti.

Paruoškite padažą:
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Į nedidelį puodą įpilkite padažui skirtą alyvuogių aliejų, įkaitinkite ir suberkite svogūnus. Maišydami ant nedidelės ugnies kepkite apie 5 min., kol suminkštės (neturi paruduoti). Tuomet supilkite vyną ir virkite apie 20 minučių.
Miltus sumaišykite su grietinėle.
Per sietelį nukoškite svogūnus. Skystį supilkite atgal į puodą, statykite ant ugnies ir maišydami šluotelę į jį supilkite grietinėlės-miltų mišinį. Labai gerai išmaišykite.
Kai padažas užvirs, maišydami į jį sudėkite po gabalėlį sviesto. Kai pažadas sutirštės, nukelkite nuo ugnies, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Padažas tiekiamas šiltas, bet galite pasiruošti iš anksto ir prieš tiekiant jį į stalą šiek tiek pakaitinti.

Ingredientai

0.8kg jautienos (beef flank steak )
Cubeb pipirai

Padažui:
2 svogūnai
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
400 ml balto vyno
2 valg. š. miltų
300 ml riebios grietinėlės
40 g šalto sviesto
druskos
maltų juodųjų pipirų