Jautienos ir kiaulienos šoninės šašlykas
Mėsą supjaustykite plonais 5mm kepsneliais ir pamuškite mėsos plaktuku. Sudėliokite didelį, ploną keturkampį ir apibarstykite pipirais, šiek tiek druskos. Tolygiai išdėliokite šoninės juosteles. Atsargiai susukite į tvirtą ritinėlį. Supjaustykite 3-4 cm. storio griežinėliais. Sumaukite ant iešmų taip, kad neišsivyniotų.Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180-200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Kepkite 20-30 min. tiesioginėje kaitroje, vartydami iš visų keturių pusių kas 3-5 min. Pateikite lavaše su marinuotais svogūnais ir svogūnų laiškais.
Skanaus
Ingredientai
1 kg. jautienos nugarinės2 pakuotės šalto rūkymo arba sūdytų kiaulienos šoninės juostelių
Druskos
Pipirų
Marinuotų svogūnų
Svogūnų laiškų
Lavašų