Jautienos kumpio šašlykas
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.Gerai išminkykite mėsą su visais išvardintais komponentais. Paliekame 30 min.
Kepam ant tiesioginės kaitros nuolat glazuruojant žolelių glazūra.
Skanaus.
Ingredientai
Jautienai užmarinuoti reikės:500 gr. jautienos kumpio (round arba rump)
1 valg. š austrių padažo
1 didelio svogūno
0,5 arb. š druskos ir pipiro
1 arb. š kumino (geriausia šviežiai malto)
0,5 arb.š kalendros (geriausia šviežiai maltos thanks Kęstutis)
1 valg. š. acto (taip, acto)
Žolelių glazūra:
50 ml. extra virgin alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipiro
1 skiltelė trinto česnako
1 arb.š. Šviežio rozmarino, baziliko ir raudonėlio.