+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

18 ingr.

95 min.

130°C

Ėrienos tadžinas su mangais ir papajom

Paruoškite Kamado BONO kepsinę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 130 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Tadžine (jei neturime, naudojame ketaus puodą) ištirpiname sviestą, pilame aliejų ir apkepiname migdolus. Beriame svogūnus, česnakus ir kepame keletą minučių, kol pageltonuos. Metame cinamono lazdeles, imbierą, kalendros sėklas, ėrieną. Gerai išmaišome ir kepame 5-7 minutes. Įpilame vandens, kad viską apsemtų, užverdame, sumažiname kaitrą, uždengiame ir troškiname apie 1 valandą, kol mėsa taps minkšta 130°C temperatūroje. Dedame mangus, papajas, apelsino žievelę ir troškiname dar 20 minučių. Pilame medų, beriame prieskonius, druską, pipirus ir troškiname paskutines 10 minučių. Jei per tiršta - įpilame truputį vandens, jei per skystas - troškiname keletą minučių be dangčio.
Pabarstome šviežia kalendra. Patiekiame su ryžiais arba kuskusu.
Skanaus.

Ingredientai

1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai migdolų be luobelės
2 smulkinti raudoni svogūnai
3 skiltelės smulkintų česnakų
2 šaukštai trinto imbiero
1 šaukštelis rūkytos paprikos
2 cinamono lazdelės
2 šaukšteliai traiškytų kalendros sėklų
500 g pjaustytos kubeliais ėrienos
8-12 gabaliukų džiovintų papajų
8-12 gabaliukų džiovintų mangų
1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės
2 šaukštai medaus
½ šaukštelio Ras el Hanout prieskonių (pasirinktinai)
Druska, pipirai
Šviežios kalendros