+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

15 ingr.

60 min.

170°C

Keptas viščiukas daržovių patale

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles, palaukite kol temperatūra pakils iki 170 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Šašlyko prieskonius ir svanų druską padaliname į dvi dalis.
Viščiuką gausiai ištriname viena dalimi šašlyko prieskoniais ir svanų druska. Indelyje susimaišome česnakinį sviestą ir likusius šašlyko prieskonius bei svanų druską.
Viską kišame po oda ties krūtinėle bei šlaunimis pasidarę “kišenes”. Galiausiai apibarstome kumino sėklomis ir suvynioję į maistinę plėvelę palaikome šaltai apie valandą.
Tuo tarpu griežinėliais susipjaustome bulves, pievagrybius, papriką, svogūną, česnaką, morką. Pagardiname druska, pipirais, petražolėmis, alyvuogių aliejumi ir viską permaišome.
Sluoksniuojame daržoves keptuvėje, pradedame nuo bulvių o po to neturi reikšmės. Ant daržovių dedame viščiuką ir kepame 160-170C apie valandą, arba kol vištos krūtinėlė pasieks 74C.
Skanaus.

Ingredientai

2 kg. Viščiukas
3 v. š. šašlyko prieskonių Plov.lt
1.5 a.š. svanų druskos Plov.lt
100 gr. Česnakinio sviesto
1 v. š. kumino sėklų
4 vnt. Bulvių
4 vnt. Pievagrybių
1 Paprika
1 svogūnas
1 morka
3 skilt. Česnako
Druska
Pipirai
Al. Aliejus
Petražolės