Vištienos-ananasų iešmeliai
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių.Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Marinato ingredientus sumaišome. Vištienos ir ananasų kubelius marinuojame 1-2 valandas. Jeigu iešmeliai mediniai, juos bent pusvalandį mirkome vandenyje. Ant iešmelių mauname vištieną, ananasus, svogūną, paprikas, pomidoriukus. Patepame aliejumi. Kepame tiesiogiai virš žarijų, 200°C temperatūroje vartydami ir šlakstydami ananasų sultimis apie 10 minučių.
Skanaus.
Ingredientai
350 g kubeliais pjaustytos vištienos krūtinėlės1 kubeliais pjaustytas ananasas
1 didelis stambiai pjaustytas svogūnas
½ kvadratais pjausytos geltonos paprikos
½ kvadratais pjausytos raudonos paprikos
12 mažų pomidoriukų
Alyvuogių aliejus
100 ml ananasų sulčių šlakstymui
Marinatas:
120 ml ananasų sulčių
2 v.š. graikiško jogurto
3 v.š. citrinos sulčių
2 skiltelės trinto česnako
2 v.š. smulkintų petražolių
1 a.š. kumino
1 a.š. kalendros
1 a.š. čili pipirų
1 a.š. druskos