I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

9 ingr.

3 val. 30 min.

140°C

Traški airiška antis su slyvų padažu

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles, ir palaukite kol temperatūra pakils iki 140 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Nupjaustykite nuo anties nereikalingus riebalus ir odeles. Ties krūtinėle odoje padarykite keletą įpjovų, nepažeisdami mėsos. Įtrinkite druska ir pipirais. Pasodinkite ant vištos laikiklio-kepimo stovo.
Stovą dėkite į keptuvę į kurią tekės anties riebalai, keptuvę ant grotelių ir kepkite 140 laipsnių netiesioginėje kaitroje apie 90 min. Dalį prisikaupusių riebalų atsidėkite, nes vėliau panaudosite kepdami bulvytes.
Į kepimo indą sudėkite slyvas, anyžių, cinamoną, svogūną, supilkite vyną, sultinį ir per vidurį paguldykite antį. Toje pačioje temperatūroje netiesioginėje kaitroje kepkite dar 120 min.
Likus 20 min iki kepimo pabaigos, atidarykite kepsninės sklendes, kad temperatūra pakiltų iki 200 laipsnių (ar net daugiau). Tai padės suformuoti traškią ir labai skanią odelę. Jei kepimo metu matysite, kad skysčiai stipriai nugaravo, papildykite indą vandeniu. Padažo turėtų gautis bent stiklinė.
Skanaus!

Ingredientai

2-3 kg. anties
druskos ir pipirų
3 anyžiaus žvaigždučių
3 cinamono lazdelių
8 pusiau perpjautų slyvų be kauliuko
1 mėlynojo svogūno
250 ml vištienos sultinio
250 ml raudono vyno