I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

25 ingr.

80 min.

250°C

Vištienos DÖNER KEBAB pitos duonelėje

Marinuotų svogūnų gamyba:
Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir užpilkite alyvuogių aliejumi. Berkite druskos, pipirų, cukraus ir pilkite balto vyno acto. Išmaišykite ir palikite marinuotis.

Pitos duonelių gamyba:
Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles. Į didelį indą suberkite miltus, ištirpintas mieles su vandeniu, druską, cukrų, alyvuogių aliejų ir išminkykite tešlą. Palikite pakilti.

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir kepimo akmenį, palaukite kol temperatūra pakils iki 250 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.

Mėsos marinavimas:
Į didelį indą sudėkite vištieną, užberkite svanų druską ir traiškytą česnaką. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis.

Pitos duonelių kepimas:
Iškilusią duonelės tešlą padalinkite į 2 dalis ir suformuokite du paplotėlius. Kepsninei įkaitus sudėkite ant kepimo popieriaus ir dėkite ant kepimo akmens. Kepkite aukštoje kaitroje apie 7 minutes, kol duonelės iškils. Joms iškepus, išimkite ir padėkite ant medinės lentelės, šiltai uždenkite.

Mėsos kepimas:
Kepsninę paruošiame vištienos kepimui netiesioginėje kaitroje 180-200C.
Paimkite ananasą ir iš jo išpjaukite du ritinėlius. Nupjaukite žievę. Tai bus kebabo viršus ir apačia. Ant medinio iešmelio (arba, jei reikia 2-3 iešmelių) maukite vieną ananaso ritinėlį, ant jo suverkite vištieną, stengiantis kad svoris pasiskirstytų tolygiai. Mėsą uždarykite antru ananaso ritinėliu.
Iš folijos išlankstykite lėkštelę kraštais į viršų ir įstatykite kebabą, dėkite į kepsninę. Mėsą kepkite apie 60-70 min.

Padažo ir daržovių pasiruošimas:
Į didelį indą sudėkite šiaudeliais pjaustytus šviežius agurkus, raugintus agurkus, pomidorus, čili pipirą, marinuotus svogūnus, traiškytą česnaką, šviežią kalendrą.
Atskirame inde pasigaminkite padažą: sudėkite majonezą, grietinę, kefyrą, druską, karį, kajeno pipirus, maltą kalendrą ir traiškytus česnakus. Išmaišykite.
Iškeptą mėsą, kol karšta, susmulkinkite. O tuo metu, trumpam, į kepsninę įdėkite pitos duoneles, kad sušiltų.
Į daržoves sudėkite smulkintą vištieną ir užpilkite dalį padažo. Išmaišykite.
Pitos paplotėlį pjaukite per pusę. Vienoje puselėje įpjaukite vidinę dalį ir padarykite kišenę. Kišenę ištepkite padažu, dėkite daržoves su mėsa. Ant viršaus užpilkite dar šlakelį padažo ir papuoškite šviežia kalendra.
Skanaus

Ingredientai

Pitos duonelėms:
600 g. miltų
7 g. sausų mielių
2 žiupsneliai druskos
Žiupsnelis cukraus
Alyvuogių aliejaus
300 ml. vandens

Mėsai:
800 g. vištienos šlaunelių mėsos be odos
15 g. svanų druskos
3 skiltelės česnako
Ananasas

Daržovėms:
3-4 vnt. agurkų
3-4 vnt. nedidelių pomidorų
3-4 vnt. raugintų agurkų
1 vnt. čili pipiro
Sauja šviežios kalendros

Marinuotiems svogūnams:
2 vnt. svogūnų
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
1 a. š. cukraus
1 v. š. balto vyno acto

Padažui:
3 v. š. majonezo
3 v. š. 30% grietinės
100 ml. kefyro
2 žiupsneliai druskos
1-2 a. š. kario miltelių
1-2 a. š. kajeno pipiro prieskonių
1 a. š. maltos kalendros
2-3 skiltelės česnako