Vištienos šašlykas su degintų daržovių padažu
Vištienos šlauneles supjaustykite gabaliukais, įtrinkite prieskonių mišiniu šašlykams, suberkite smulkintą šviežią kalendrą, svogūną bei druską ir palikite marinuotis šaldytuve apie 12 val.Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Daržoves padažui nuplaukite ir nusausinkite. Sudėkite į kepimo indą ir kepkite kol daržovės iškeps, odelė apdegs. Nulupkite odeles, o minkštimą dėkite į smulkintuvą, berkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir balzamiko acto. Sutrinkite iki vientisos masės. Išvirtus basmati ryžius pagardinkite prieskonių mišiniu plovui ir druska.
Į kepsninę įstatykite iešmelių laikiklį, suverkite mėsą ant iešmų, įterpdami pomidorų griežinėlius. Kepkite apie 10-15 min. iš visų pusių.
Vištienos šlaunelių šašlykus patiekite su virtais ryžiais ir degintų daržovių padažu.
Skanaus
Ingredientai
1 kg. vištienos šlaunelių mėsos1 vnt. svogūno
2 v. š. Plov.lt prieskonių mišinio šašlykams be druskos
Šviežios kalendros
2-3 vnt. pomidorų
Druskos
Basmati ryžių
1-2 a. š. Plov.lt prieskonių mišinio plovui
Degintų daržovių padažui:
1 vnt. baklažano
1 vnt. raudonosios paprikos
1 vnt. cukinijos
1 vnt. svogūno
1 vnt. česnako
Druskos
Pipirų
Alyvuogių aliejaus
Balzamiko acto