Putpelės su apelsinine glazūra ir keptais ridikėliais
Putpeles perkirpkite per stuburą, prispauskite delnu prie stalo, kad pasidarytų plokščios ir pamarinuokite bent 2-3 valandoms.Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Putpeles kepkite apie 30-40 minučių. Kai apskrus aptepkite glazūra abi puses kelis kartus. Prieš baigiant kepti paukštienai, mažoje ketaus keptuvėlėje su šlakeliu aliejaus, citrinos sultimis bei druska pakepinkite pjaustytus ridikėlius. Patiekalą pagardinkite šviežiais svogūnų laiškais.
Skanaus
Ingredientai
PutpeliųŠviežių ridikėlių
Šviežių svogūnų laiškų
Alyvuogių aliejaus
Marinatui:
1 vnt. česnako
Čiobrelių
Druskos
Pipirų
Balto vyno arba šlakelio balto vyno acto
Alyvuogių aliejaus
Glazūrai:
Vieno apelsino sulčių
Medaus
Balzamiko acto
Druskos
Malto sauso imbiero