I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

17 ingr.

40 min.

200°C

Azijietiška Grill Vištiena

Česnakus supjaustom smulkiai. Svogūnus supjaustom plonais pusžiedžiais. Pievagrybius supjaustom plonais griežinėliais ir, jei reikia, nusausinam su popieriniu rankšluoščiu.
Dideliam inde sumaišom miltus, druską, pipirus ir česnako miltelius. Vištienos gabaliukus iš visų pusių apvoliojam miltų mišinyje. Perteklių nupurtom.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę tiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite ketaus groteles ir palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai. Į kepsninę įstatykite ketaus keptuvę.
Į keptuvę pilame aliejaus ir ištirpdom 4 v.š. sviesto. Dalimis kepam vištienos gabaliukus iš visų pusių, iškeps ir apskrus. Traukiam lauk ir apdengus paliekam šiltai. Į keptuvę įdedam dar 4 v.š. sviesto. Ištirpinam. Suberiam grybus. Pamaišydami kepam, kol apskrus ir drėgmė išgaruos. Suberiam svogūnus. Pamaišydami pakepam kol suminkštės. Suberiam česnakus.
Pamaišydami pakepam pusę minutės kol pradės sklisti aromatas. Supilam vyną. Viską išmaišom. Sudedam čiobrelį, garstyčias, supilam vištienos sultinį ir grietinėlę. Užverdam ir leidžiam pavirti apie 5 min.
4 v.š. krakmolo ištirpinam 4 v.š. vandens. Supilam į keptuvę. Išmaišom. Į keptuvę grąžinam vištos gabaliukus. Išmaišom. Leidžiam 5min. pasitroškinti, kad vištiena sušiltų ir padažas sutirštėtų. Pagardinam druska ir pipirais.

Bulvių košei panaudojam:
Bulvės
Grietinėlė 35%
Sūris su mėlynuoju pelėsiu
Druska
Sviestas

Kaip gaminam bulvių košę su pelėsiniu sūriu?
1. Bulves išverdam pasūdytam vandenyje. Atidedam į šalį.
2. Ant silpnos kaitros dedam gilų kepimo indą ar keptuvę ir supilam grietinėlę, įmetam sūrį su mėlynuoju pelėsiu. Maišydami ištirpinam sūrį.
3. Į išvirtas bulves įdedam gabaliuką sviesto ir grūstuve sugrūdam bulves. Įpilam giretinėlę su ištirpintu sūriu. Intensyviai išmaišom.

Daržovėms panaudojam:
Citrinos griežinėliai - 3 vnt.
Šaldytos morkytės
Šaldyti žirneliai
Aliejus

Kaip gaminam daržoves?
Puode užverdam vandenį. Gerai padruskinam. Suberiam citrinos griežinėlius, šaldytas morkytes, šaldytus žirnelius ir 1 v.š. aliejaus. Paverdam apie 5 minutes. Su kiaurasamčiu daržoves išimam ir suberiam į indą su šaltu vandeniu. Traukiam lauk. Pagardinam druska.

Ingredientai

Vištienos šlaunelių mėsa - 1kg
Miltai - 1 stiklinė
Druska - 1 a.š.
Pipirai - 2 a.š.
Česnako milteliai - 1 a.š.
Rudieji pievagrybiai - 250g
Sviestas - 4 v.š. + 4 v.š.
Aliejus
Česnakai - 4-5 skiltelės
Svogūnai - 4 vnt.
Vištienos sultinys - apie 700ml
Sausas baltas vynas - 180ml
Grietinėlė 35% - 250g
Šv. Čiobrelis - 2 šakelės
Poppamies Garstyčios - 1 v.š.
Kukurūzų krakmolas - 4 v.š.