I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
+37065654515
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

18 ingr.

40 min.

180°C

Vištienos blauzdelės Alabama padaže

Kristupo Krivicko receptas

Paruoškite marinatą.
Užvirinkite vandenį. Ištirpinkite druską, cukrų. Suberkit prieskonius. Česnakus stambiai supjaustykite ir sudėkite kai vanduo atšals.
Užpilkite blauzdeles s marinatu ir laikykite šaldytuve apie 12 val.
Nusausinkite, apdėkite česnakais iš marinato.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, sudėkite rūkymo kaladėles uždėkite nerūdijančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių.
Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Ant grotelių sudėkite blauzdeles ir kepkite iki vidinės 65C temperatūros, naudokite termometrą.
Ant tiesioginės ugnies sudėkite blauzdeles, aptepkite Alabamos padažu ir apskrudinkite iki vidinės 74C temperatūros.
Iškeptas blauzdeles sudėkite į indą ir apliekite likusiu padažu.
Skanaus.

Ingredientai

Marinatui:
5l vandens
250 gr. druskos
150 gr. cukraus
5 česnako skiltelės
Juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirneliais
Lauro lapų
Kmynų
1.5 vištienos blauzdelių
2-3 vnt. Rūkymo kaladėlių

Baltas Alabamos padažas:
250 ml majonezo
60 ml krienų
30 ml sidro acto
2 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštelis geltonų garstyčių
5 šaukšteliai cukraus
1½ šaukštelio druskos
1 šaukštelis juodųjų pipirų
¼ šaukštelio kajano pipirų