I-IV: 10.00-19.00, V: 10.00-18.00
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

19 ingr.

1 val.

180°C

Kalakutų širdelės tešloje

Receptas iš KK BBQ užrašai.
Marinatui skirtus produktus sumaišome ir marinuojame širdeles kelias valandas šaldytuve. Tešlai sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Po truputį pilame pieną ir vandenį, maišome. Išplakame su mikseriu.
Padažui sumaišome visus ingredientus.
Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 110 laipsnių. Sudėkite rūkymui skirtas kaladėles, pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Širdeles rūkome 110°C temperatūroje 45-60 minutes.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui, praveriame sklendes, pakeliame temperatūrą iki 180 C .
Į kepsninę, įstatykite kazaną supilkite aliejų ir gerai įkaitinkite.
Pamirkome širdeles tešloje ir verdame apie 30-60 sekundžių. Ištraukę dedame ant popierinio rankšluosčio.
Merkiame į tešlą antrą kartą ir vėl verdame aliejuje kol gražiai pagels.
Traukiame, dedame ant popierinio rankšluosčio.
Valgome karštas kol dar traškios, nors ir šaltos dingsta greičiau nei leidžia fizikos dėsniai.
Skanaus!

Ingredientai

20 kalakutų širdelių
Aliejus virimui
3-4 vnt. ąžuolo rūkymo kaladėlių

Marinatas:
75 ml Vorčesterio padažo
3 skiltelės trinto česnako
1 šaukštelis juodųjų pipirų
Truputis svanų druskos

Tešla:
▫️250 ml miltų
▫️1 šaukštelis kepimo miltelių
▫️½ šaukštelio druskos
▫️125 ml pieno
▫️125 ml vandens
Padažas:

200 ml natūralaus graikiško jogurto
1 tarkuotas agurkas
1 šaukštelis aštraus habanero padažo (pasirinktinai)
½ laimo sultys
3 skiltelės trinto česnako
Juodieji pipirai
Laiškiniai česnakai arba svogūnų laiškai