+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

14 ingr.

50 min.

200°C

Lašišos tarta

Sviestą, druską ir miltus sukapoti peiliu iki grūdelių, supilti vandenį ir greitai užminkyti tešlą. Iškočiokite.
Formą ištepkite sviestu, plonu sluoksniu. Pirštais kruopsniai prispauskite tešlos kraštelius prie formelės. Dėkite 30-40 minučių į šaldytuvą.
Prieš kepant tartą ant tešlos užtieskite kepimo popierių ir apsunkinkite pvz. pupelėmis arba žirniais, kad tešla neiškiltų.
Paruoškite Kamado BONO kepsinę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdijančio plieno kepimo groteles ir kepimo akmenį, palaukite, kol temperatūra pakils iki 200 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Paruoštą tartos pagrindą kepkite 20 min.

Įdaras:
Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, po to sudėkite špinatus bei įspauskite česnaką. Pagardinkite druska, pipirais bei muskato riešutu.
Dubenėlyje įmuškite kiaušinius, lengvai paplakite, sudėkite grietinę arba grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais, sudėkite tarkuotą sūrį.
Ant iškeptos tartos sudėkite lašišos gabalėlius, apkeptus špinatus ir viską užpilkite paruoštu užpilu.
Dėkite kepti į kepsinę 20-30 minučių.
Kepkite kol paviršius sutvirtės ir pradės geltonuoti.
Skanaus.

Ingredientai

130 gr. kvietinių miltų
70 gr. tikro sviesto
2 – 3 v. šaukštų šalto vandens
1/2 a .šaukštelio druskos

Įdarui:
250 – 300 g. rūkytos lašišos
300-400 g. špinatų
1-2 skiltelių česnako
1 svogūno
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
tarkuoto muskato riešuto
2 – 3 kiaušinių
50 g. tarkuoto sūrio (parmezano ar fermentinio)
4 v. šaukštų grietinės arba 200 ml. grietinėlės