+370 600 03555  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
prekių už 0,00 €
0
prekių už 0,00 €
0

13 ingr.

80 min.

180°C

Grill aštunkojis

Paruoškite Kamado BONO kepsninę netiesioginiam kepimui, uždekite anglis įdegėju, uždėkite nerūdyjančio plieno groteles ir palaukite kol temperatūra pakils iki 180 laipsnių. Pridarykite viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi tolygiai.
Į puodą pilame vandenį, dedame morką, salierą, svogūną, druską, pipirus ir lauro lapus.
Kai vanduo užverda, dedame virti aštuonkojį. Kad kojos per daug nesusiraitytų ir aštuonkojis netaptų kietas, aštuonkojį prie karšto vandens “pratiname” po truputį. Pirmiausia į vandenį įmerkiame iki pusės kojų, palaikome 3 sekundes, ištraukiame. Tuomet vėl dedame į vandenį kiek daugiau – taip, kad vandenyje būtų visos kojos, palaikome tris sekundes ir ištraukiame. Galiausiai, dedame visą aštuonkojį į vandenį.
Uždengiame dangtį ir verdame apie 1 val. Virimo laiką derinkite pagal turimo aštuonkojo dydį.
Bulves švariai nuplauname ir išverdame.
Kai išverda ir bulvės, ir aštuonkojis, laikas viską kepti. Aštuonkojį galite supjaustyti arba kepti visą. Beje, jei aštuonkojis nusidažė violetine spalva – ją nuvalyti galite tiesiog patrynę popierine servetėle.
Aštuonkojį ir virtas bulves dedame į indą, pilame alyvuogių aliejų, įtarkuojame česnaką, beriame druskos ir viską gerai išmaišome.
Dedame ant grotelių ir kepame apie 20 min.
Patiekiant pabarstome šviežiomis petražolėmis.
Skanaus.

Ingredientai

1 išdarinėto aštuonkojo apie 700 g.
Vandens
1 morkos
1 saliero lapkočio
1 svogūno
1 a.š. druskos
5 juodųjų pipirų
2 lauro lapų
10 nedidelių bulvių
3 v.š. alyvuogių aliejaus
6 skiltelių česnako
1/2 a.š. druskos
Saujos šviežių petražolių